Τηγανίτες με Ζάχαρη
Συστατικά
350 γρ. Αλεύρι
1 αυγό
120 ml γάλα
65 γραμμάρια ζάχαρης
20 ml σπορέλαιο
1 τριμμένο ξύσμα λεμονιού (βρώσιμη φλούδα)
1 φακελάκι βανιλίνης
1/2 φακελάκι σκόνης ψησίματος
λάδι
Ζάχαρη για κάλυψη
Μέθοδος
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ελαφρά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, μετά το λάδι και ανακατεύουμε και το γάλα. Συνδυάστε καλά όλα τα συστατικά.
Τώρα προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατέψτε μέχρι όσο είναι δυνατό και μετά συνεχίστε με τα χέρια σας.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη (αν είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο αλεύρι) για λίγα λεπτά. Τώρα ξεκουράστε την για 20 λεπτά. Πάρτε πίσω τη ζύμη και πάρτε μπάλες περίπου 60γρ. Καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Τώρα, ξεκινώντας από το
κέντρο με τα δάχτυλά σας απλωμένα και σπρώχνοντας τις άκρες για να σχηματίσετε ένα δίσκο με μια μικρή άκρη.
Σε ένα τηγάνι, ρίξτε άφθονο λάδι και όταν είναι ζεστό, ρίξτε τις τηγανίτες. θα δείτε ότι μετά από λίγα δευτερόλεπτα το κέντρο των τηγανιτών θα διογκωθεί με μία τριπυτη κουτάλα τοποθετήστε την στο φουσκωμα για να το χαμηλώσετε.
Γυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε τις και στην άλλη πλευρά. Όταν είναι χρυσές, είναι έτοιμες. Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την περίσσεια λαδιού και στη συνέχεια ακόμα ζεστές ρίξτε την ζάχαρη. Είναι έτοιμες 😋