Υλικά
200 Γραμμάρια Φαρίνα Απ
6 Αυγά
20 Γραμμάρια Μπαικιν Παουντερ
40 Γραμμάρια Κακάο σε Σκόνη & λίγο για το Ταψί
2 Βανίλιες
250 Γραμμάρια Ζάχαρη
120 Ml Γάλα Φρεσκο
Ξύσμα Λεμονιού
Σιρόπι
400 Ml Νερό
400 Γραμμάρια Ζάχαρη
1 Κουβερτούρα 120 Γραμμαρίων
Εκτέλεση
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει γι 4′ & ρίχνουμε τη Κουβερτούρα να λιώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη Φαρίνα το Μπαικιν το Κακάο τη Ζάχαρη τις Βανίλιες.
Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα απο το μπώλ στη μαρέγκα εναλλάξ με το γάλα σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ .
Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψάκι & το έχουμε πασπαλίσει με λίγο Κακάο.
Ρίχνουμε το μίγμα μας εκεί & το ψήνουμε στους 180°C για 30′.
Βγάζουμε από το Φούρνο & ρίχνουμε το κρύο σιρόπι & το αφήνουμε 2 ώρες.
Τέλος ρίχνουμε πάνω στη Σοκολατόπιτα ξύσμα λεμονιού.
Αν θέλουμε σερβίρουμε & με Παγωτό Καϊμακι.
Η Συνταγή είνια της κας Ιωάννα Φουρναράκου