Υλικά

  • 500γρ κρεμμύδια (ή μικρά για στιφάδο)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • 500γρ ντομάτες τριμμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400γρ κάστανα (έτοιμα βρασμένα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φέτες ή στη μέση, αν είναι πολύ μικρά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζετε με μπαχάρι, γαρύφαλλο, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα σωτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι να καραμελώσουν λίγο.
Προσθέτετε το κρασί και το κονιάκ και αφήνετε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη κανέλα, τη δάφνη, τα κάστανα και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε για 10- 15 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

 

 

Απολαύστε τα κάστανα στιφάδο με ρύζι μπασμάτι!