Συστατικά:

325 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου (Μετρημένο σωστά)
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη σε 1/2 φλιτζανιού και 1/4 φλιτζανιού
1/4 κγ αλάτι
6 μεγάλα ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου
1/2 κσ εκχύλισμα βανίλιας

Almond Nutella Coffee Cake

3 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές εκχύλισμα καφέ ή αμύγδαλο ή υγρό σοκολάτας
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1/3 έως 1/2 από ένα βάζο Nutella 
Μπάρες μαύρης σοκολάτας

 

Προετοιμασία:

Almond Nutella Coffee Cake-2

Πώς να το φτιάξετε:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε: 325 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου  με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι αλάτι και χτυπήστε προσεκτικά για να μην παραμείνουν μεγάλες μάζες αλευριού.

Almond Nutella Coffee Cake-6

2. Σε ένα καθαρό (χωρίς ίχνος υγρασίας) μπολ μίξερ  χτυπήστε 6 ασπράδια αυγού σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ή μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Με το μίξερ ενεργοποιημένο, προσθέστε 1/2 κσ βανίλια. Με το μίξερ ακόμα ανοιχτό, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι σκληρό το μείγμα αλλά διαχειρίσιμο.

3. Ρίξτε απαλά το μείγμα των αυγών στο μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου, περίπου το 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι να εξαντληθεί και ανακατέψτε.

Almond Nutella Coffee Cake-7

Almond Nutella Coffee Cake-8

Almond Nutella Coffee Cake-9

Συναρμολόγηση του Κέικ:

1. Απλώστε την nutella στο κάτω μέρος δύο στρώσεων του κέικ σας και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε nutella με βάση το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι το κέικ σας. 

Almond Nutella Cake Recipe - Layers of scrumptious goodness! And it's gluten free! @natashaskitchen

2. Τοποθετήστε το τρίτο στρώμα κέικ (χωρίς nutella αυτό) σε μια βάση κέικ και καλύψτε πλήρως με σαντιγί. Κάντε ένα σάντουιτς τις δύο βάσεις μία με Nutella και μία με σαντιγί (από κάτω αυτή με την σαντιγί). Από πάνω απο την βάση που έχει την nutella απλώστε σαντιγί και τέλος από πάνω βάλτε την δεύτερη βάση με Nutella. (Δειτε φωτό). Καλύψτε όλο το κέικ με την υπόλοιπη σαντιγί και με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής διακοσμήστε την.

Almond Nutella Cake Recipe - Layers of scrumptious goodness! And it's gluten free! @natashaskitchen

3. Τέλος από πάνω ρίξτε τριμμένη σοκολάτα. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μια νύχτα, αφού τα στρώματα χρειάζονται χρόνο για να μαλακώσουν αλλιώς θα είναι δύσκολο να κόψετε το κέικ. Επίσης, για την ευκολία του τεμαχισμού, αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

Almond Nutella Cake Recipe (Dacquoise) - Layers of scrumptious goodness! And it's gluten free! @natashaskitchen

Πηγη

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτες και πατατοπιτάκια με απίθανο χυλό για φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΤρουφάκια με σοκολάτα