Συστατικά:
325 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου (Μετρημένο σωστά)
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη σε 1/2 φλιτζανιού και 1/4 φλιτζανιού
1/4 κγ αλάτι
6 μεγάλα ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου
1/2 κσ εκχύλισμα βανίλιας
3 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές εκχύλισμα καφέ ή αμύγδαλο ή υγρό σοκολάτας
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1/3 έως 1/2 από ένα βάζο Nutella
Μπάρες μαύρης σοκολάτας
Προετοιμασία:
Πώς να το φτιάξετε:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε: 325 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι αλάτι και χτυπήστε προσεκτικά για να μην παραμείνουν μεγάλες μάζες αλευριού.
2. Σε ένα καθαρό (χωρίς ίχνος υγρασίας) μπολ μίξερ χτυπήστε 6 ασπράδια αυγού σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ή μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Με το μίξερ ενεργοποιημένο, προσθέστε 1/2 κσ βανίλια. Με το μίξερ ακόμα ανοιχτό, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι σκληρό το μείγμα αλλά διαχειρίσιμο.
3. Ρίξτε απαλά το μείγμα των αυγών στο μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου, περίπου το 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι να εξαντληθεί και ανακατέψτε.
Μάζεμα του πάγου:
1. Στο μπολ του μίξερ σας, συνδυάστε 3 κούπες κρέμα γάλακτος με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα (1 λεπτό) μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, προσθέστε 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε σε ταχύτητα υψηλή (1-2 λεπτά) μέχρι η κρέμα να απλώνετε ομαλά. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Συναρμολόγηση του Κέικ:
1. Απλώστε την nutella στο κάτω μέρος δύο στρώσεων του κέικ σας και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε nutella με βάση το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι το κέικ σας.
2. Τοποθετήστε το τρίτο στρώμα κέικ (χωρίς nutella αυτό) σε μια βάση κέικ και καλύψτε πλήρως με σαντιγί. Κάντε ένα σάντουιτς τις δύο βάσεις μία με Nutella και μία με σαντιγί (από κάτω αυτή με την σαντιγί). Από πάνω απο την βάση που έχει την nutella απλώστε σαντιγί και τέλος από πάνω βάλτε την δεύτερη βάση με Nutella. (Δειτε φωτό). Καλύψτε όλο το κέικ με την υπόλοιπη σαντιγί και με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής διακοσμήστε την.
3. Τέλος από πάνω ρίξτε τριμμένη σοκολάτα. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μια νύχτα, αφού τα στρώματα χρειάζονται χρόνο για να μαλακώσουν αλλιώς θα είναι δύσκολο να κόψετε το κέικ. Επίσης, για την ευκολία του τεμαχισμού, αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.