Υλικά

125 γρ αυγά (2-3 αυγα) + 100 γρ κρόκους (4-5 κρόκους)
230 γρ ζάχαρη
ξυσμα από ένα λεμόνι
2 γρ αλάτι
1 βανίλια
90 γρ αλεύρι γ.ο.χ
80 γρ πολεντα (καλαμποκάλευρο)
140 γρ αλεύρι αμυγδάλου
8 γρ μπεικν παουντερ
250 γρ βούτυρο
(24 γρ βούτυρο + 26 γρ αλεύρι αμυγδάλου χτυπημένα σε κρέμα)

Μέθοδος

Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια χτυπάμε. Προσθέτουμε την κρέμα (βουτυρο-αλεύρι αμυγδάλου) και χτυπάμε καλά.

Αφού χτυπησουμε με το μιξερ να ανακατευτουν τα αρώματα προσθέτουμε τα αλεύρια και το μπεικιν κοσκινισμένα όλα μαζί.
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.


Ψήνουμε στους 165 βαθμούς για 40/50 λεπτά (εξαρτάται από το φούρνο) στατική λειτουργία.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

 

Αν κάτι δεν σας είναι ξεκάθαρο, μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά στη συνταγή βίντεο του Maestro Massari.

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια μια Γεύση Ελλάδας!
Επόμενο άρθροΚόκορας μπαρδουνιώτικος