Υλικά
220 ml αραβοσιτέλαιο
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κιλό βερίκοκα, ίσως και λίγο παραπάνω
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Ζάχαρη Αχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας. Όσο δουλεύει το μίξερ πλένουμε τα βερίκοκα και τα ανοίγουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε μεσαίο ταψί το μείγμα, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Προσθέτουμε τα βερίκοκα σε όμορφο σχηματισμό, προσέχοντας να μπαίνουν και μέσα στο κέικ με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, να μην στέκονται μόνο στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε μεσαία προς χαμηλή σχάρα μέχρι να ροδίσει το κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στο μεταξύ έχουμε ζυγίσει και ζεστάνει τη μαρμελάδα σε ενα μπρικάκι, τη χύνουμε στο κέικ και την απλώνουμε με ένα πινέλο να πάει παντού.
Καλή επιτυχία!