Κέικ βουτύρου και Μπράουνι

Συστατικά:

Για το brownie:

140 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (σε κομμάτια)
50 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
50 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 αυγό
35 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) αλεύρι

Για το κέικ βουτύρου

120 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
100 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) ζάχαρη
2 αυγα
120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι
¼ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 ml φρέσκο ​​γάλα

Διαδικασίες:

Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι-φόρμα 10cm x 20cm .
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC
Για να φτιάξουμε το μπράουνι λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις λιώσει και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.
Μόλις κρυώσει θα προσθέσουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε και τώρα ετοιμάζουμε γρήγορα τη ζύμη για το κέικ βουτύρου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε σιγά σιγά το φρέσκο ​​γάλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια σταθερή ζύμη.
Τώρα θα ρίξουμε τη ζύμη για το κέικ βουτύρου πάνω στο προψημένο μπράουνι και θα το βάλουμε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί τέλεια, κάτι που θα συμβεί όταν τοποθετηθεί μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή.
Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτό το κέικ μπορεί να σερβιριστεί με καφέ ή πράσινο τσάι. 

Καλή Επιτυχία