Υλικά:
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
1 μικρή κούπα σπορέλαιο (περίπου 200ml)
1 κούπα γιαούρτι (στραγγιστό, αν προτιμάς)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι (ανάλογα με την προτίμησή σου)
1 κούπα σταφίδες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (με το μάτι, περίπου 2-2,5 κούπες)
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Λάδωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Πρόσθεσε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τη σόδα και τις βανίλιες. Ανακάτεψε καλά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίξε το ξύσμα και τις σταφίδες στο μείγμα. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα.
Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, αλλά να πέφτει από την κουτάλα.
Άδειασε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις στο κέντρο του κέικ.
Άφησε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, μετά αναποδογύρισέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη, αν θέλεις.
Η Συνταγή είναι της κας Anush Aghababyan
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυτή η συνταγή είναι για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, ιδανικό για πρωινό, για το καφε ή το γραφείο. Η τρούφα προσθέτει μια ωραία γεύση και άρωμα, ενώ το γιαούρτι κάνει το κέικ υγρό και ζουμερό.
Υλικά:
5 μεγάλα αυγά
2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) γιαούρτι
2 κεσεδάκια (400 ml) γάλα
2 βανιλιές
1 τσιμπιά αλάτι
4 κεσεδάκια (500 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) τρούφα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C με αντιστάσεις. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο φόρμες για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το γάλα, τις βανιλιές και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού και την τρουφα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα στις δύο φόρμες για κέικ.
Ρίξτε την τρούφα πάνω από το μείγμα σε κάθε φόρμα.
Ψήστε τα κέικ για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα όταν τη βάλετε στο κέντρο.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 10 λεπτά στις φόρμες πριν τα αναποδογυρίσετε σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως.
Η Συνταγή είναι του Γιώργου Ζώλη και η εκτέλεση της κας Παλμιρα Αριστου