Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα σπορέλαιο
2 ½ κούπες αλεύρι (γ.ο.χ)
2 βανίλιες
Χυμός από 1 πορτοκάλι (περίπου ½ κούπας)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα γιαούρτι (πλήρες ή λιγόλιπο)
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και την πρέζα αλάτι σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
Προσθέστε το σπορέλαιο και συνεχίστε να χτυπάτε.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το γιαούρτι και τις βανίλιες. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει μια ομοιόμορφη υφή.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα μέσα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά, ή μέχρι να ελεγχθεί με μια ξυλάκι ότι είναι έτοιμο (η ξυλάκι πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή).
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:
Μπορείτε να το σερβίρετε όπως είναι ή να το συνοδεύσετε με λίγη σκόνη ζάχαρης από πάνω ή ακόμα και με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για μια πιο σπέσιαλ εμπειρία!

Καλή όρεξη και καλό βράδυ σε όλη την οικογένεια! 🥰🥰

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου