Κέικ Κακάου Σοκολάτας
Συστατικά
240 g αλεύρι 00
250 g Mascarpone
30 g πικρή σκόνη κακάου
4 μεσαία αυγά
180 g ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ για κέικ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 g γάλακτος
50 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Για να είναι τέλειο το κεικ, τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα κρύα αυγά δεν χτυπούν καλά και το κέικ θα είναι λιγότερο μαλακό.
Σπαστε τα αυγά, βάλτε τα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα ελαφρά έως ότου είναι αφρώδη και καθαρά.
Ανακατέψτε τη μασκαρπόνε με ένα πιρούνι για να το κάνετε μαλακό και κρεμώδες και στη συνέχεια προσθέστε το στα αυγά, ανακατεύοντας για λίγο με μια σπάτουλα ώστε να μην ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι με κακάο και μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τις σκόνες στο μείγμα, λίγο τη φορά,
ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, τα τσιπ σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Βουτυρώστε ένα καλούπι 22/24 cm, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 30/35 λεπτά. Ελέγξτε το με την οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Το κέικ κακαόυ είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση