Συστατικά

1 Κουπα βούτυρο ανάλατο, συν επιπλέον για την φόρμα
225γρ γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 1/4 κουπας ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουπα σκόνη κακάου, συν επιπλέον για πασπαλισμα
Σαντιγί κρέμα για το σερβίρισμα
 
Κατευθύνσεις
Θερμάνετε το φούρνο στους 185° C. σε φόρμα αποσπώμενη(εάν έχετε) στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ελαφρώς βουτυρωμένη.
Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστούν.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρυώστε ελαφρά, 5 λεπτά. Προσθέστε ζάχαρη και αναμίξετε για να τα συνδυάσετε.

Ανακατέψτε τα αυγά 1 κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως, στη συνέχεια ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και τη σκόνη κακάου μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε μέχρι να στο κέντρο καλά, 25 έως 28 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το από την φόρμα και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε με σαντιγί εάν θέλετε.

www.goodhousekeeping.com