Κέικ καρότου με πορτοκάλι

Αποφάσισα να φτιάξω ένα τέτοιο κέικ καρότου αφού το δοκίμασα σε ένα καφέ.
Δεν περίμενα ότι το γλυκό θα ήταν τόσο νόστιμο. Κάθε κομμάτι απλά λιώνει στο στόμα σας.
Μαλακό, τρυφερό, αρωματικό, με ελαφριά γεύση πορτοκαλιού και τα καρότα δεν γίνονται καθόλου αισθητά.

Συστατικά:

Αυγό – 3 τεμ.
Ζάχαρη – 150 γρ.
Φυτικό λάδι – 100 ml.
Αλεύρι – 150 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ
Καρότα – 120 γρ
Αλάτι – μια πρέζα.

Για την κρέμα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Πώς να μαγειρέψετε κέικ καρότου βήμα προς βήμα:

Χτυπάμε λίγο τα αυγά με το αλάτι, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά ώστε να προλάβει να διαλυθεί η ζάχαρη. Είναι επιθυμητό όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Ρίξτε φυτικό λάδι και ανακατέψτε.
Προσθέστε σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά. Μην ζυμώνετε για πολλή ώρα, μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά, θα είναι αρκετό.
Τρίβουμε τα καρότα εκ των προτέρων σε λεπτό τρίφτη και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Ανακατευουμε.
Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με διάμετρο 22-23 εκ. με χαρτι ψησιματος. Αλείφουμε τα πλαϊνά με φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Ελεγχουμε την ετοιμότητα με ξύλινο σουβλάκι, θα πρέπει να είναι στεγνό.
Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φόρμα και χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Κρέμα:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.

Μουλιάζουμε κάθε κέικ με χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με κρέμα.
Καλύψτε επίσης το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του κέικ με κρέμα.
Αφήστε το να μουλιάσει στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαύστε την υπέροχη γεύση.
Το κέικ απλά λιώνει στο στόμα σου, είναι τόσο τρυφερό. Και το κύριο πλεονέκτημά του είναι η απλότητα.

ΠΗΓΗ: sekretvkusa

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμα Κοτομπιφτεκια
Επόμενο άρθροΤηγανιτά κιμαδοπιτάκια