Πεντανόστιμα Κοτομπιφτέκια

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς τη κόρα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κιμά και προσθέτουμε σταδιακά και όλα τα άλλα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το βγάζουμε και το ζυμώνουμε πάλι εκ” νέου. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς.
Βάζουμε λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στα μέσα του ψησίματος τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας…τέλειο πολύ νόστιμη είναι σαν πίτσα
Επόμενο άρθροΚέικ καρότου με πορτοκάλι…Κάθε κομμάτι απλά λιώνει στο στόμα σας.