Συστατικά:
-3 αυγά
-12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-1 ζάχαρη βανίλιας
-12 κουταλιές της σούπας λάδι
-12 κουταλάκια του γλυκού γάλακτος
-2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
-3 κουταλιές της σούπας καρύδας
-12 κουταλιές αλεύρι
-1 μπέικιν πάουντερ
Επικάλυψη
-500 ml γάλακτος
-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (αν σας αρέσουν πολύ γλυκά κέικ, προσθέστε 3 ακόμη κουταλάκια του γλυκού)
-2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
-100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
-100 γραμμάρια καρύδας (από αυτά τα 100 γραμμάρια ξεχωρίστε 3 κουταλιές για την επικάλυψη και 2-3 κουταλιές για πασπάλισμα του κέικ)
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Συνεχίστε και ρίξτε το κακάο, καρύδα και ανακατέψτε.
Τώρα κοσκινίστε μέσα το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Σε ένα πυρέξ 20χ30 που το έχουμε βουτυρώσει αδειαζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο, καρύδα,
ανακατέψτε σε μέτρια θερμοκρασία από τη στιγμή που θα βράσει πρέπει να αφήσετε να
βράσει για 1-2 λεπτά.
Ελενξτε ότι έχει ψηθεί το κέικ με την οδοντογλυφίδα και ξεκινήστε σιγα σιγα με μια κουτάλα
να ρίχνετε το μειγμα από πάνω.
Όταν απορριφηθεί ελαφρά, εάν χρειάζεται, ισιώστε το και
αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 5-6 ώρες . Τέλος πασπαλίστε με καρύδα
Καλή Απόλαυση