Κέικ καρύδι με κρέμα βουτύρου
Υλικά
Για το παντεσπανι
250 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδια
120 γρ ζάχαρη
8 αυγά
βούτυρο αγελάδας
Για την κρέμα
250 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κακάο
Για την διακόσμηση
50 γρ ζάχαρη
50 γρ σοκολάτα
50 γρ αλεσμένα καρύδια
Εκτέλεση
Για το παντεσπανι
Σε δύο μπολ χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Προσθέτουμε ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε αφράτη κρέμα. Σε αυτό προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και χτυπημένα απράδια.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, προ-λαδωμένο με βουτυρο. Ψήνετε το παντεσπάνι σε ζεστό φούρνο. Φούρνος 160C για περίπου 25 – 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει εντελώς το παντεσπανι καρυδιού, το κόβουμε στα δύο στη μέση χρησιμοποιώντας ένα νήμα ή ένα μαχαίρι.
Για την κρέμα
Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το χτυπάμε με ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει, και τέλος προσθέτουμε το κακάο. Με την κρέμα βουτύρου που προκύπτει απλώστε τα δύο παντεσπανια στη μέση και στη συνέχεια καλύψτε το κέικ με κρέμα από πάνω και στα πλάγια.
Για την διακόσμηση
Για το κροκάν, βάλτε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά φωτιά και αφήνουμε να λιώσει. Στη συνέχεια ρίξτε την ζεστή καραμέλα σε χαρτί ψησίματος μέσα σε ένα ταψάκι. Όταν κρυώσει και σκληρύνει εντελώς, το κάνει συνθλίψαμε σε ψιλά κομματακια.
Πασπαλίστε το κέικ με τριμμένο καρύδι, τριμμένη σοκολάτα και κροκάν.
Καλή Επιτυχία