Μιλφειγ στο Σπίτι

Συστατικά

2 στρογγυλά φύλλα σφολιατας (γινεται και με ορθογώνια)
νερό
ζάχαρη
Για την Κρέμα:
500 g γάλακτος
2 κρόκους αυγών
70 g ζάχαρη
40 g κορν φλαουρ
1 ποτήρι λικέρ Limoncello (προαιρετικό)
1 λεμόνι
200 g σαντιγί
300 g κατεψυγμένα μούρα
4 κουταλιές ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Απλώνω το πρώτο φύλλο πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος και κάνουμε τρύπες με ένα πηρουνι
σε όλο το φύλλο. Αλειφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ελαφρά και το βάζουμε στο φούρνο.

Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο και το κόβουμε σε τρίγωνα, αλείφουμε με νερό και το πασπαλίζουμε με ζαχαρη.

Ψήνουμε στο φουρνο 20-25 λεπτα στους 195 βαθμους

Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε τους δυο κρόκους , την ζάχαρη, και ανακατεύουμε να ομογενοποιθουν.
Ριχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε μέσα το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στην φωτιά προσθέτουμε το limochello και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπάζουμε με μεβράνη που εφάπτεται της κρέμας και την βάζουμε στο ψυγείο.


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καταψυγμένα φρουτα και 4 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και τα καραμελώνουμε για 4-5 λέπτά.

Βγάζουμε την κρέμα απο το ψυγείο την ανακατεύουμε  με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε την σαντιγι μέσα στην στην κρέμα σε δόσεις και χτυπάμε με το σύρμα χειρός.

Παίρνουμε την ολόκληρη βάση και απλώνουμε την κρέμα απο πάνω τα καραμελωμενα φρούτα και απο πάνω τα τρίγωνα σφολιάτας και πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρης.
Αλειφουμε γύρω γύρω με κρεμα και κολλάμε κομματάκια τριμμένη σφολιάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το Υπεροχο Συριακό Κεμπαπ Χαλάμπι
Επόμενο άρθροΗ πιο Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα