Υλικά
200 ml φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού
1 κουτί εβαπορε γάλα και
1 κονσερβοποιημένο ζαχαρούχο γάλα.
1,5 πακέτα μπισκότα τσαγιού για το κέικ ή πτι μπερ. (150 γρ.)
Εκτέλεση
Ο φρεσκοστυμμένος χυμος λεμονιού αναμιγνύεται σε μπλέντερ με 1 κουτί εβαπορε γάλα και ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε πολύ καλά σε μια κρέμα για 45-50 δευτερόλεπτα σε ένα βαθύ, στενό μπολ με ένα μπλέντερ.
Χρησιμοποίησα μια μικρή φόρμα για κέικ. (Το στρογγυλό 19 εκ. Είναι καλύτερο να έχει αρκετή κρέμα.)
Τακτοποίησα τα μισά μπισκότα στο κάτω μέρος της φόρμας και έριξα το 1/2 της κρέμας πάνω τους.
Έβαλα άλλα από πάνω μισά μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα,
τυλιξα με μεμβράνη και εβάλα στο ψυγείο για 6-7 ώρες.
Το κέικ έχει φρέσκια, λεμονάτη και γλυκόξινη γεύση. Δεν είναι πολύ γλυκό. Η διακόσμηση είναι προαιρετική.
Ταιριάζει πολύ με δυοσμο, βατόμουρα και μαρμελάδα πορτοκάλι.
Καλή απολαυση