Αφεθείτε σε μια γευστική εμπειρία με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική Μους καφέ με Γεύση φουντουκιού. Η πλούσια γεύση του καφέ συνδυάζεται αρμονικά με τις γλυκές και ξηροκαρπάτες νότες του φουντουκιού, δημιουργώντας ένα δροσιστικό και απολαυστικό επιδόρπιο.

Μια ιδανική επιλογή:

Η Σπιτική Μους με Κάφε και Σταγόνες Φουντουκιού είναι ένα γλυκό που ταιριάζει σε κάθε στιγμή. Απολαύστε την ως δροσιστικό επιδόρπιο μετά το φαγητό, ως απολαυστικό σνακ ή ως συνοδευτικό για τον καφέ σας.

Υλικά

Κρέμα καφέ
35 γρ νές καφέ
130 γρ ζάχαρη
120γρ νερό κρύο
25 γρ σαντιγί(αν θέλετε την γεύση του καφέ δεν βάζουμε σαντιγί)
4 σταγόνες γεύση φουντούκι
κτγ βανίλια
25 γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός άχνη βανίλια και γεύση φουντούκι.
Στην αρχή ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μετά χτυπάμε με το μίξερ χειρός μόλις πήξει λίγο συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει αρκετά Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πολύ σταθερή κρέμα τη βάζουμε σε ποτήρια η μπολ και ψυγείο.

H συνταγή είναι της Elenigiorgos Elenakigiorgos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Napoleon

Τούρτα Napoleon

Υλικά

κέικ:
▪3 φλιτζάνια αλεύρι
▪250 ml βραστό κρύο νερό
▪200 γρ μαργαρίνη
▪1 άρθ. l ξύδι
▪1 αυγό

Εκτέλεση

Ριξτε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας.
▫ πάνω από το αλεύρι, τριβουμε μαργαρίνη στο χοντρό του τρίφτη
▫ τρίψτε προσεκτικά
▫ Ανακατέψτε το αυγό με το ξύδι
▫ Κάνουμε μια λακούβα στο μείγμα αλευριού και μαργαρίνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το νερό, το αυγό και το ξύδι
▫ Ανακατεύουμε απαλά και ζυμώνουμε τη ζύμη
▫ χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-11 μέρη
▫ βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα
▫ Ανοιξτε κάθε ζύμη με τον τρόπο που θέλετε να πάρετε το κέικ (ορθογώνιο, τετράγωνο, στρογγυλό)
▫ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά, προσέχουμε την ετοιμότητα (η ζύμη πρέπει να είναι σε ωραίο χρώμα)

κρέμα:

▪1 λίτρο γάλα
▪3 αυγά
▪1 ποτήρι ζάχαρη
▪3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
▪1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
▪1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
▪200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

▫ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
▫ Αναμέιξτε με το γάλα
▫ Βάζουμε στην φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς (συνιστάται να βρασει σε κατσαρόλα με επικάλυψη τεφλόν)
▫ Αραιώστε το κορν φαλουερ με λίγο γάλα
▫ Ρίξτε σταδιακά το αραιωμένο κορν φλαουερ στο μείγμα αυγού-γάλακτος
▫ Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει, η μάζα πρέπει να πήξει
▫ Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και ζαχαρουχο γάλα στη ζεστή μάζα
▫ χτυπάμε, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Αλείψτε τις ψημένες ζύμες με κρέμα, και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο
Διακοσμίστε με τριμμένους ξηρους καρπούς και τριμμένη σοκολάτα ή ότι αλλο σας αρέσει

Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια τυρένια στικς σε ζυμη τηγανίτας: Ο τέλειος μεζές!
Επόμενο άρθροΧρυσαφένιες Πατάτες με Μπέικον και Κρεμμύδια: Μια κλασική γεύση που αγαπούν όλοι!