Υλικά
για την κρέμα
250 γάλα
1 αυγο
50 γρ ζαχαρι
15 γρ κορν φλαουρ
Ξύσμα πορτοκάλι
Για την ζύμη
250 Βιτάμ λιωμένο
400 γρ ζαχαρι
4 αυγά
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου που είχα στο ψυγείο
1πορτοκαλι το Ξύσμα κάι το χυμό του
1κουταλακι κανέλα
1βανιλια
1 αλεύρι φαρινα 500 γρ
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβακια.
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι το βάζουμε στα μάτι σε μέτρια φωτιά Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
για την ζυμη
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρι ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα το χυμό πορτοκάλι το Ξύσμα την κανέλα και τέλος εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι
Κόβουμε τα μήλα και τα αλευρωνουμε τα ριχνουμε στο μείγμα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψάκι νουμ 28 που έχουμε βουτυρώστε καλά από πάνω βάζουμε την κρέμα με ένα κορνε κάνοντας γραμμές διαγώνια εγώ δεν είχα κορνε και την έβαλα με το κουτάλι διάσπαρτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 50λεπτα ανάλογα τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι της κας Γιώτα Πιπερτζή