Κέικ Μήλου

Μετράω με ένα ποτηρι των 200 ml

Χρειάζεσαι:

2 μήλα
1/2 ποτηρι ζάχαρη
2 αυγα
1 φακ. ζάχαρη βανίλιας
1 ποτηρι γιαουρτι
1/2 ποτηρι λάδι
1 1/2 ποτηρι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
20 γρ λάδι
Βάζω χαρτί ψησίματος σε μια μικρή φόρμα για κέικ.
Ανάβω το φούρνο στους 170°

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας, προσθέτω το γιαουρτι, το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη προϊόντος.
1 καθαρισμένο και ξεφλουδισμένο μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια απευθείας στο μείγμα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ. Κόβουμε το άλλο μήλο σε 2 μέρη, αφαιρούμε τα κουκούτσια, κόβουμε σε λεπτές φέτες και απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τη φλούδα προς τα πάνω, χωρίς να τα πιέζουμε.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη (ίσως 1 κ.σ. κρυσταλλικη), κανέλα και κομμάτια βούτυρο.
Ψήστε για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να βγει στεγνη η οδοντογλυφίδα. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με βούτυρο
Επόμενο άρθροΜαριναρισμένο Σκουμπρί….ένας υπέροχος μεζές για ούζο