Το αγαπημένο μου κέικ trilece

Συστατικά μπισκότου:

6 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
1 ζάχαρη βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ

Συστατικά επικάλυψης:

800 ml. γάλα
400 ml. κρέμα γάλακτος
350 γρ. ζαχαρουχο γάλα
Καραμέλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός όσο χτυπάμε ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη τη βανίλια και χτυπάμε να πάρουμε κρεμώδης μαρέγκα σαν γιαούρτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών έναν-έναν και χτυπάμε εφόσον ενσωματωθεί ο πρώτος ρίχνουμε τον επόμενο εως ότου πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κοσκινίζουμε μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθεί εντελώς να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε 25 λεπτά σε 180 βαθμούς αφαιρούμε το χαρτί και το ξανά τοποθετούμε στο πυρέξ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το ζαχαρούχο κρέμα γάλακτος και ανακατεβούμε.
Ξεκινάμε λοιπόν με μία κουτάλα και εμποτίζουμε το κέικ μ όλο αυτό το μείγμα.
Αλειφουμε την επιφάνεια με καραμέλα ή μια μαρμελάδα ισιωνουμε διακοσμούμε κάνοντας γραμμες με σαντιγί και τραβάμε κάθετα με ένα καλαμάκι να κανουμε το σχεδιο. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικά κρεμώδες και νόστιμο κέικ που σας κερδίζει με την πρώτη μπουκιά
Επόμενο άρθροΑρνίσιο μπούτι στο φούρνο με δυόσμο