Κέικ μελιού, κρέμα τυριού και μαρμελάδα βατόμουρου
Υλικα
Για το παντεσπανι
150 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καφέ)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
20 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 μπέικιν πάουντερ (1/2 χρήση)
Για την κρέμα:
175 γραμμάρια Φιλαδέλφεια (ίσως άλλο τυρί)
380 γρ κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό)
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε χαρτί ψησίματος σε ταψί / φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (τα ξεπέρασα ελαφρώς 🙈). Στη συνέχεια το βάζουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα στη σχάρα).
Για την κρέμα:
Ανακάτεψα τα υλικα με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα ζαχαροπλαστικής + ζελατίνη ως συμπλήρωμα,…)
Σε μια φόρμα για κέικ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δαχτυλίδι μόνο με άλλο πιάτο, χρησιμοποίησα αλουμινόχαρτο για το δαχτυλίδι, το παντεσπανι μου ήταν μικρότερο από το δαχτυλίδι που είχα) βάλαμε το παντεσπανι, μετά κρέμα και τέλος μαρμελάδα
βατόμουρου (150 g χρησιμοποίησα). Και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (στο ψυγείο), όσο περισσότερο, το παντεσπάνι απορροφά την κρέμα και γίνεται πιο νόστιμο.
Οι εικόνες δεν είναι wow, αλλά η γεύση είναι μ .mmmmmm
Ενα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό
Ένα χαμογελαστό βράδυ σε όλους!