Κέικ με απλά υλικά αλλά με τέλεια Υφή και Γεύση

Συστατικά:

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγα
500gr κονσέρβα ανανάς με χυμό (τον λιωνουμε στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
3/4 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά σας σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά, τη βανίλια και τον ανανά με όλο το χυμό.
Ρίξτε σε ένα καλά λιπαρό ταψί 20εκ στρογγυλό ή ορθογώνιο 20 X 30 εκ
Ψήστε για περίπου 35 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή έως ότου η οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγει καθαρή).
Μπορείτε να το σερβίρετε με αυτόν τον τρόπο, αν θέλετε… ή μπορείτε να το σερβίρετε με μία ωραία επικάλυψη τυριου κρέμας

θα χρειαστείτε:

220γρ τυρί κρέμας (αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη ανάμειξη)
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Σε ένα μικρό μπολ κτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μπορεί να σταθεί στο κουτάλι. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τυρί κρέμας, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα τυριού κρέμας και την σαντιγί μαζί.
Απλώστε την κρέμα πάνω στο κεικ με λίγη ψημένη καρύδα.

ΠΗΓΗ: www.seobegi.com

Προηγούμενο άρθροΦριτούρες Ζακύνθου…παραδοσιακό έδεσμα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με Γαρίδες…Παραδοσιακό αλλά και Ιδιαίτερο