Το vegan κέικ με χαρουπάλευρο και σταφύλια συνδυάζει την πλούσια γεύση του χαρούπι με τη φυσική γλυκύτητα των σταφυλιών,
δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.
Είναι η ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν μια φυτική διατροφή ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Υλικά:

1,5 φλιτζάνι χυμός μπανάνας (ή άλλος χυμός της επιλογής σας)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε)
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια λάδι καρύδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σταφύλια (ή σταφίδες) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C με ανεμιστήρα.

Σε ένα μπολ, αναμείξτε πρώτα τον χυμό μπανάνας και τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το λάδι καρύδας, το χαρουπάλευρο και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίστε με τα σταφύλια ή τις σταφίδες. Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το εισάγετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Vegan Κέικ με Χαρουπάλευρο και Σταφύλια
Vegan Κέικ με Χαρουπάλευρο και Σταφύλια

H συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята