Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Σχεδόν 1 κούπα σπορέλαιο (περίπου 200 ml)
2 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 300 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γιαούρτι (περίπου 200 γρ.)
½ κούπα μαύρες σταφίδες (περίπου 75 γρ.)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλάτι, τις βανίλιες και το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος, προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε απαλά.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε
στο κέντρο του κέικ.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Γιαουρτιου με μία Πολύ ΕΥΚΟΛΗ κρέμα

κεικ γιαουρτιου

Υλικα:

Για το κέικ
Ένα γιαούρτι 125 γρ
225 γρ ζάχαρης
3 αυγά μέγεθος L
125 gr ηλιέλαιου
Μια κουταλιά ουσία βανίλιας
375 gr αλεύρι
16 g μπέικιν πάουντερ, ένα φακελάκι
Ωμά αμύγδαλα σε φλυδες
Για να τελειώσει η ζάχαρη, είναι προαιρετικό.
μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
500 ml πλήρους γάλακτος
3 αυγά
2 κουταλιές της κορν φλαουρ (50 γρ)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (100 γρ.)
1 κγ εκχυλισμα βανίλιας

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ:

Το πρώτο πράγμα είναι να προετοιμάσετε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Χωρίς να βάλεις φωτιά ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Ανακατέψτε μέχρι
να αραιωθεί πλήρως το κορν φλαουρ.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή φωτιά. Το έβαλα στο 6 (το σήμα μου είναι
από 1 έως 9)
Χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Αυτή η
διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά.
Όταν αρχίσει να βράζει θα δείτε ότι η κρέμα αρχίζει να πυκνώνει.
Για ένα λεπτό στη φωτιά ανακατεύετε με δύναμη μέχρι να πάρετε την τέλεια κρέμα.
Μετά από αυτό σχεδόν ένα λεπτό, το αφήνετε στην άκρη και συνεχίζετε την ανάμιξη
για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα, ώστε να έχετε μια απαλή και κρεμώδη υφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ το κορν φλαουρ: πρέπει να αρχίσει να βράζει για να πυκνώσει και το κορν φλαουρ για να αραιωθεί καλύτερα πρέπει πάντα να προστίθεται σε κρύο υγρό.
Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζύμης και την βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να κρυώσει
και να παίρνει περισσότερο σώμα.
Εάν δεν έχετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από
αυτές τις σακούλες κατάψυξης, και όταν χρησιμοποιείτε την τσάντα κάνουμε ένα
κόψιμο σε μία γωνία.

Τώρα το Κέικ μας 

Θα βάλουμε το φούρνο μας σε προθέρμανση στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το κρατάμε εκεί,
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και 250gr ζάχαρης.
Χτυπάμε με μιξερ χειρός μέχρι να σχηματίσουμε μια κίτρινη κρέμα.
Μόλις το έχουμε προσθέτουμε το γιαούρτι και τη κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας.
και χτυπάμε.
Αμέσως και ενώ χτυπάμε προσθέτουμε ένα μέτρο ηλιέλαιου.
Τώρα πρεπει να κοσκινίσουμε το αλεύρι σίτου μαζί με το μπέικιν πάουντερ και να το
προσθέσουμε.
Προσθέτουμε επίσης την πρέζα αλάτι, όπως μισό κουταλάκι του γλυκού.
Ανακατέψτε με μιά μαριζ μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Για να τελειώσω το μείγμα θα χτυπήσω με το μιξερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα, οπότε
λιώνουν μερικά πιθανά κομμάτια που μπορεί να έχουμε ακόμα στη ζύμη.
Βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κεικ και ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού.
Τώρα είναι ώρα να βάλουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Θα το ρίξουμε σε σχήμα κύκλου από έξω προς τα μέσα.


Τους κυκλους τους φτιαχνουμε με την σακούλα ζαχαροπλαστικής πάνω από τη ζύμη.
Έκανα τρεις βρόχους και μια κουκκίδα στο κέντρο της κρέμας.


Απλώνουμε τα αμύγδαλα από πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω. Το έχω τοποθετήσει στη δεύτερη σχάρα του φούρνου.
Ψηνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΡοδακινόπιτα χωρίς αλεύρι, πραγματικά νόστιμη 🤤🤤
Επόμενο άρθροΚέικ Καρυδόπιτα (χωρίς σιρόπι)