Κέικ με γιαούρτι με λεμόνι

Σας προτείνω να φτιάξετε το δικό σας κέικ με γιαούρτι και λεμόνι. Το κέικ αποδείχθηκε τρυφερό και αρωματικό. Το κέικ γίνεται πιο νόστιμο τη δεύτερη μέρα, η γεύση του λεμονιού είναι πιο έντονη.

Υλικά :

Ζύμη
Αυγά – 4 τεμ
Ζάχαρη – 200 g
Αλάτι – 1 πρέζα.
Φυτικό λάδι (άοσμο) – 150 ml
Γιαούρτι (φυσικό 3,5%) – 150 γρ
Χυμός λεμονιού – 60 ml
Αλεύρι – 340 g
Μπέικιν πάουντερ (15 g) – 1 φακελάκι.

Επιπροσθέτως
ζάχαρη λεμονιού* – 20 γρ
Σταφίδες ξανθιες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι να αφρισουν.
Ρίξτε φυτικό λάδι στο μειγμα, χτυπήστε. Προσθέστε γιαούρτι.
Αφαιρούμε το ξύσμα από το λεμόνι. Στύβουμε το χυμό (για να το κάνουμε αυτό, βάζω το λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, το κόβω στα δύο και στύβω το χυμό).
Ρίξτε το χυμό στο μειγμα, χτυπήστε. Ριξτε τις σταφίδες. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι, ανακατέψτε. Προσθέστε όλο το αλεύρι στο μειγμα. Χτυπάμε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέστε ζάχαρη λεμονιού στη ζύμη. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα.
Η ζύμη στάζει από το κουτάλι. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο. Ριξτε το μειγμα
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 * C για 60 λεπτά, μέχρι να ψηθει (προσέχετε το φούρνο σας). Αφαιρούμε το κρύο κέικ από τη φόρμα και συνεχίζουμε να κρυώνουμε σε μια σχάρα.

 

Καλή Απόλαυση

*Ζάχαρη λεμονιού
Πλένουμε καλά το λεμόνι. Αφαιρούμε το ξύσμα στον ψιλό τρίφτη, χωρίς λευκό πολτό.
Προσθέστε ζάχαρη, ανακατέψτε. Μεταφέρετε τη ζάχαρη λεμονιού σε ένα καθαρό βάζο και βάλτε το στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΙσπανική τορτιγια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με καρύδι…Ετοιμάζονται εύκολα. Αποδεικνύονται πραγματικά νόστιμα.