Κέικ με Καρύδια και σιρόπι κακάο

Advertisement

Υλικά

Για το παντεσπανι

αυγά – 5 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
ζάχαρη βανίλιας – 1 τεμ.
αλεύρι – 1 κουπα.
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ. (10 g)
καρύδια – 1 κουπα. τριμμένα

Για Σιρόπι
ζάχαρη – 1 κουπα.
νερό – 1 κουπα.
βούτυρο αγελάδας – 60 g
κακάο – 3 κουταλιές της σούπας.
κονιάκ – 3 κουταλιές της σούπας.

Advertisement

Εκτέλεση

Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και το προαναμεμιγμένο κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, εδώ ανακατεύουμε σιγά σιγά από κάτω προς τα πάνω στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με τις ίδιες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 25×25 εκ. με μαλακό βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνει.
Κόβουμε το κέικ που έχει ήδη κρυώσει σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια.

Για το σιρόπι ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κασταρολάκι και βάζουμε στη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε το έτοιμο σιρόπι πάνω από το κέικ σταδιακά, πρώτα ανάμεσα στα αυλάκια και μετά πάνω του.


Υπέροχο διψασμένο κέικ με καρύδια.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement