Κέικ με καρύδια (καρυδόπιτα)

Advertisement

Ένα πραγματικό χειμωνιάτικο κέικ. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από τη μυρωδιά που απλώνεται στο σπίτι

Υλικά

Για το σιρόπι
– 600 ml. νερό
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 3 – 4 φέτες λεμονιού (ίσως περισσότερα)

Για τη ζύμη:

– 5 αυγά
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη (σύμφωνα με τη συνταγή πηγαίνει περισσότερο, το μείωσα σε ένα φλιτζάνι,
αλλά είστε ελεύθεροι να το μειώσετε λίγο περισσότερο)
– 1 φλιτζάνι γάλα
– μισό ποτήρι λάδι
– 2 Ποτηρια αλεσμένα καρύδια
– 1 Ποτηρι σιμιγδάλι
– 2 Ποτηρια αλεύρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μετράμε με ένα ποτήρι 200 ​​ml.

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζω το σιρόπι.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά
Βράστε από το σημείο βρασμού επιπλέον για 5 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.

Advertisement

Λαδωαλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 30χ20 εκ

Χτυπάμε τα αυγά πρωτα με ένα μιξερ χειρός και μετα ριχνουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε.
Προ-θερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε για περίπου 35 λεπτά, ίσως λίγο περισσότερο. Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό  κέικ, μπορείτε να πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια στην κορυφή. Αφήστε το να μουλιάσει και απολαύστε το νόστιμο κέικ.
Αν σας αρέσει πιο χυμώδης, φτιάξτε περισσότερο σιρόπι.

Όσο χαμηλότερο είναι το κέικ, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.

Καλη επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement