Σε ποιον δεν αρέσει να τρώει σπιτικό Κέικ με καρύδια, ειδικά όταν είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολο να γίνει;
Υλικά:
αλεύρι 3 κουπες (1 κούπα 130-140 γρ)
νερό 1 κουπα
λάδι 1/2 κουπα
ζάχαρη 1/2 κουπα
μια πρέζα αλάτι
καρύδια 1 κουπα
μαγειρική σόδα 1 κουτ.γλ
μαρμελάδα σύκο 1 κουπα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι και κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Προσθέστε τα καρύδια από πριν χοντροκομμένο με ένα μαχαίρι, λάδι, ζάχαρη και νερό.
Ανακατευουμε
Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί, πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Το ταψί έχει μέγεθος 22/22 cm.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Όσο είναι ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε
Καλή Απόλαυση.