Κέικ με κρέμα καραμελέ

Υλικά

Για την κρέμα:
5 αυγά
800 ml. γάλα
1 βανίλια
200 γρ ζάχαρη

Για το μείγμα του κέικ:
1 αυγό
100 ml. γάλα
100 ml. λάδι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Για καραμέλα
2,3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Υλικά

1 Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε ένα πυρεξ και στον πάτο να βάλετε τη ζάχαρη για την καραμέλα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε μέσα τη φόρμα και περιμένουμε να καραμελώσει η ζάχαρη.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα.
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε καλά.

2 Στη συνέχεια ετοιμάστε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε ξανά τέλεια το αυγό, τη ζάχαρη και το γάλα.
Προσθέστε το λάδι, χτυπήστε ξανά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στα υγρα και χτυπάμε καλά με το μίξερ.

3 Σε αυτό το διάστημα η ζάχαρη έχει καραμελώσει.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει η καραμέλα.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Γεμίστε ένα ταψί με νερό.
Βάζουμε το πυρεξ στο ταψί.

4 Ρίξτε πρώτα το μείγμα των αυγών στη φόρμα.
Στη συνέχεια το μείγμα για το κεικ, προσπαθώντας να καλυψει την κρέμα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αλλά όχι να σφραγισει πιο χαλαρό.

5 Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου μια ώρα, μια ώρα και λίγο.
Προσέξτε πώς πάει το ψήσιμο.
Το έτοιμο κεικ αφήνεται να κρυώσει και μετά για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Το κράτησα ένα βράδυ.
Για να γυρίσετε εύκολα τη φόρμα και να ξεκολλήσετε γρήγορα το κέικ, καλό είναι να βυθίσετε τη φόρμα σε χλιαρό νερό
για λίγα λεπτά και μετά να τη γυρίσετε σε ένα μεγάλο ταψί.

Καλή Απόλαυση