Κέικ με μαρμελάδα

Advertisement

Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, μην περιμένετε ούτε μια μέρα, είναι υπέροχο, απαλό και γευστικό. Λιώνει το στόμα σας! Χωρίς γάλα και αυγά, γι ‘αυτό είναι υπέροχο και για ημέρες νηστείας και εάν είστε αλλεργικοί ή οτιδήποτε άλλο σ’ αυτά τα προϊόντα.

Υλικά:

Όλα μετριούνται με ένα φλιτζάνι τσαγιού 300 ml.

– 1 φλιτζάνι νερό
– μισό φλιτζάνι ζάχαρη (ίσως λιγότερο)
– 2 φλιτζάνια αλεύρι (χρησιμοποίησα μαλακό)
– 1 κουταλιά της σούπας κακάο
– 10 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (της επιλογή σας)
– 100 ml. λάδι (ή περίπου λίγο λιγότερο από μισό φλιτζάνι)
– 1,5 (ενάμισι) κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

Για την γέμιση:
– 10 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (καλύτερα αν έχετε ελαφρύτερο)
– 2 χούφτες αλεσμένων καρυδιών (δεν χρειάζεται να προσθέσετε, μου αρέσει, έτσι το έβαλα)

Γλασσο:
– 50 – 100 γρ.σοκολάτα
3 κουταλιές της σούπας λάδι (η ποσότητα των 50 g σοκολάτας είναι αρκετή,
αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο)

Εάν θέλετε, να κάνετε λευκά μοτίβα.
– 1 μπάρα λευκής σοκολάτας
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εάν είστε νηστεία, χρησιμοποιήστε σοκολάτες νηστείας.

Advertisement

Εκτέλεση

Γυρίστε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Προετοιμάστε ένα ταψί 30 x 25 περίπου.

Σε μία μπασίνα χτυπάμε ελαφρά νερό, ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, λάδι, μαρμελάδα, και στο τέλος αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε και την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Βγάλτε το από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τη λιωμένη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι στην οποία έχετε ρίξει και τα αλεσμένα καρύδια…

Το υπόλοιπο της ζύμης πηγαίνει πάνω από τη μαρμελάδα, αλλά αφου πρώτα αραιώστε  με 5 κουταλιές της σούπας νερό για να διευκολύνετε το άπλωμα πάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να είστε σίγουροι ότι έχει γίνει αφού το τσεκαρετε με μία οδοντογλυφίδα.

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, κάντε διάφορα μοτιβα με την λευκή σοκολάτα.

Καλή Επιτύχια

Advertisement

 

 

Δείτε Επίσης

Advertisement