Κέικ με μπισκότα σαβαγιαρ και ανανά

Για να δείξω το γλυκό για σήμερα
Ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο κέικ με μπισκότα και ανανά
Αν, για να είμαι ειλικρινής, είναι περισσότερο για την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά επειδή μου περίσσεψε κομπόστα
ανανά, και δεν μπορώ να την πετάξω, αποφάσισα να φτιάξω ένα κέικ.

Υλικά:

1 κομπόστα ανανά (είχα μόνο τα φρούτα, αλλά γενικά χρειάζομαι χυμό, οπότε χρησιμοποίησα άλλη μια που είχα από μάνγκο).
400 γρ κρέμα γάλακτος – 20%
400 γρ γιαούρτι – 4,5%
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
2 ζελατίνες
3,4 κουταλιές της σούπας μέλι
Μαύρες σοκολάτες
150 ml χυμός ανανά.

Εκτέλεση:

Πρώτα κόβουμε τα φρούτα, αν είναι κομμένα σε φέτες (για μένα ήταν έτοιμο κομμένο).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι.
Χτυπάμε με μιξερ για να μην μείνουν σβώλοι προσθέτουμε τα φρούτα και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε φόρμα που πέφτει (τσερκι), πρώτα μουλιάζοντάς τα πολύ ελαφρά σε μέρος του χυμού φρούτων, μετά τα χωρίζουμε προσεκτικά στα δύο και τα μοιράζουμε στα τοιχώματα και στον πάτο της φόρμας, που προηγουμένως
έχουμε καλύψει παντού με μεμβράνη.

Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό στο μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη σύμφωνα με την περιγραφή της συσκευασίας, αφήνουμε να κρυώσει και πολύ προσεκτικά, σε λεπτή ροή με ανακάτεμα, τη ρίχνουμε στο ήδη έτοιμο μείγμα.
Περιχύνουμε τα μπισκότα και ανακινούμε απαλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα παντού.
(Έσπασα 7,8 μπισκότα τσαγιού από πάνω ).

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφιξει. (Τα ετοίμασα τα πάντα χθες το βράδυ, αλλά 6,7 ώρες είναι αρκετές αν δεν θέλετε να περιμένετε.
Όταν το κέικ μας είναι ήδη ζελέ, το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα, το βάζω σε πιατέλα για κέικ.

Έπειτα αφαιρούμε πολύ προσεκτικά την μεμβράνη. Δεν είναι δύσκολο γιατί όλα έχουν ήδη ζελατινοποιηθεί και το
αλουμινόχαρτο τραβιέται από κάτω χωρίς κανένα πρόβλημα.Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην χαλάσει η ακεραιότητα του κέικ. Τέλος διακοσμούμε με τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕίναι οι καλύτεροι σπιτικοί κουραμπιέδες…δεν θα φτιάχνετε άλλους
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα…Τραγανά έξω μελωμένα μέσα!!!