Κέικ με Σφολιάτα (millefeuille)

Υλικά

Διαφήμιση


Διαφήμιση

3 έτοιμa φύλλα σφολιάτας κανάκη
Για 500 γρ. Κρέμα

Για την σαντιγί
250 g φρέσκια κρέμα γάλακτος
ζάχαρη άχνη να καλύψει την επιφάνεια

Για την κρέμα
4 κρόκους αυγών
30 γραμμάρια κορν φλαουρ
100 γραμμάρια ζάχαρης
1/2 λίτρο γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο soft Lurpak
ξύσμα ενός λεμονιού

Για το γλασσο
2 κούπα(ες) ζάχαρη
2 κ.σ. περίπου ζεστό νερό ή γάλα
1 στικ βανίλια

Οδηγίες

Πρώτα, τοποθετήστε τα; φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος, καλύψτε το με το υπόλοιπο χαρτί ψησίματος, αλλά  για να καλύψετε καλά, τοποθετήστε ένα άλλο χαρτί ψησίματος απο πάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψουμε το φούσκωμα της ζύμης.
Πριν το ψήσιμο μπορούμε επίσης να κόψουμε τα φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο κέικ (τετράγωνο, ορθογώνιο). Στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 200 °.

Μόλις γίνει αυτό, ας προχωρήσουμε στην γέμιση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το γάλα, σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με τον αβγογδάρτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Προσθέτoυμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.

Διαφήμιση

Μόλις η κρέμα είναι κρύα, προσθέστε την απαλά στην σαντιγί, ανακατεύοντας κατά προτίμηση από κάτω προς τα πάνω.
Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το γλασσο

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το
γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα.

Συναρμολόγηση
Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τη ζύμη: βάζουμε τον πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και ρίχνουμε την κρέμα με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και μετά το καλύπτουμε με τον δεύτερο φύλλο και σχηματίζουμε ένα άλλο στρώμα κρέμας, “κλείνοντας” με τον τρίτο φύλλο σφολιάτας και καλύπτοντας με το γλασσο ζάχαρης

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φράουλες, σμέουρα ή μια μίνι σύνθεση φρέσκων εποχιακών φρούτων στην επιφάνεια, πάνω από τη ζάχαρη άχνη.
Ας βάλουμε το κέικ μας στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν το σερβίρουμε.

Καλη Επιτυχία

Διαφήμιση


Διαφήμιση