Κέικ Μπακλαβά

Συστατικά

Advertisement

αυγά – 4 τεμ.
ζάχαρη – 2 φλυτζάνια.
λάδι – 1 φλιτζάνι.
φρέσκο ​​γάλα – 1 φλιτζάνι.
σιμιγδάλι – 1 φλιτζάνι.
αλεύρι – 1 φλιτζάνι.
μπεικιν παουντερ – 1 συσκευασία.
καρύδια – 2 φλυτζάνια.
Για το σιρόπι
νερό – 500 ml
ζάχαρη – 2 φλυτζάνια .
βανίλια – 2 φακ.

Μέθοδος Παρασκευής

Χρησιμοποιώντας μιξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα άλλα προϊόντα ένα προς ένα με τη σειρά με την οποία γράφονται παραπάνω.
Ανακατέψτε καλά. Το μείγμα που παίρνετε είναι λίγο περίεργο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 32 cm, λαδωμένη με λάδι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε το κείκ μπακλαβά σε ρομβοειδή σχήμα και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα συστατικά για το σιρόπι και αφήστε 5 λεπτά μετά το βράσιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε πάνω από το κρύο κέικ.
Μόλις κρυώσει, είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο!

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement