Κέικ Πορτοκαλιού

Δείτε τι χρώμα είναι, Ζωντανό πορτοκάλι, κουρκουμάς και αυγά . Το χρώμα, το άρωμα, η γεύση και η απαλότητά του είναι απιστευτη και δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει μόνο ένα πράγμα σε αυτό το κέικ:

Υλικά

4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 ml ηλιέλαιο
230 γρ αλεύρι
1,5 φακελάκια μπέικιν πάουντερ (10 γρ. φακελάκι)
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
Στην μύτη μαχαιριού μαγειρικής σόδας
Στην μύτη μαχαιριού κουρκουμά (προαιρετικά)
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξεφλουδισμένη φλούδα πορτοκαλιού
Μια πρέζα αλάτι
Σουσάμι (από πάνω)

Εκτέλεση

Τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέστε σταδιακά και εναλλάξ το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας

Το αλεύρι ανακατεύεται με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι , τη σόδα και τον κουρκουμά. Προσθέστε λίγο στη σύνθεση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα
Πρέπει να βγει μια πιο λεπτή, αφρώδης σύνθεση. Στο τέλος βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιου και ανακατευουμε με μία σπατουλα σιλικόνης 2-3 φορές μέσα τη ζύμη

Παίρνουμε μια φόρμα που και την βουτυροαλαυρώνουμε. Περίπου είναι το 1/2 ενός κανονικού ταψιού φούρνου.
Η ζύμη ρίχνεται στο ταψί, από πάνω πασπαλίζουμε τους σπόρους που έχουμε καβουρδίσει λίγο προηγουμένως.
Ψήστε τα πάντα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (25-30 λεπτά)
Πασπαλίζουμε με ζαχαρη σκόνη ή όχι αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε
Παραμένει το ίδιο αφράτο έως και 3 μέρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣήμερα μια πανεύκολη και νόστιμη πίτα με τυρί.
Επόμενο άρθροKαρυδόπιτα με σοκολάτα…εύκολη γρήγορη και τόσο νόστιμη!!