Υλικά 👇

4 αβγά
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 🍊
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κγλ κουρκουμά προαιρετικά
2 βανίλιες
2 κγλ μπέικιν
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΤΑ ΜΈΤΡΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΚΟΎΠΑ
ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα (ή λίγο υψηλότερα αν ψήνετε με αντιστάσεις).
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γινουν κρεμένια και να ασπρίσουν.
Μετα απο 2 λεπτά χτυπημα προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε τη βανίλια και τον κουρκουμά (αν τον χρησιμοποιείτε) για ωραίο χρώμα.
Σ΄αυτο σημείο θα ρίξω και το μπεικιν παουντερ

Προσθέστε το αλευρι στο μείγμα των αυγών σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί ή αν εχετε σιλικόνης αν εχετε 28 εκ.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί.
Ψήστε για 50 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αν ψήνετε με αντιστάσεις, ελέγξτε το κέικ μετά από 45 λεπτά και προσθέστε επιπλέον χρόνο αν χρειάζεται.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά
Επόμενο άρθροΚανταΐφι με Κρέμα και Σαντιγί (Εκμέκ)