Αυτό το κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια είναι ένα μοναδικό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φρεσκάδα και το άρωμα των πορτοκαλιών. Είναι ένα εύκολο κέικ που θα σας ενθουσιάσει με την υφή και τη γεύση του.
Υλικά
2 ολόκληρα πορτοκάλια
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
Τρούφα σοκολάτας (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα)
2 πακέτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 baking powder
Εκτέλεση
Κόβω τα πορτοκάλια σε τέσσερα κομμάτια και τα χτυπάω στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω τα πορτοκάλια, το ινδοκάρυδο και την τρούφα σοκολάτας, και ανακατεύω.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτω τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μου.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρω.
Η Συνταγή είναι της κας Ζωη Καμπουρογλου