Δείτε Επίσης: Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα…μας άρεσε από παιδιά | “ΚΑΡΠΟΥΖΕΝΙΑ” από την Φολέγανδρο !

Η Συνταγή Αυτή είναι από το Μπαχάρι & Κανέλα

Γλυκό Καρπούζι

Υλικά

1400 γρ. Φλούδα καρπουζιού
1200 γρ ζάχαρη
4 λεμόνια
2 βανίλιες
2ποτηρια νερό
χυμό 1 λεμονιού
1κγ μέλι

Εκτέλεση

Το καλύτερο καρπούζι για γλυκό είναι το χοντροφλουδο. Το κόβουμε σε λουρίδες και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Αφήνουμε ελάχιστη από τη σάρκα τους, απλά για εμφάνιση, όχι ότι δίνει γεύση.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ  και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζονται οι φλούδες. Ρίχνουμε το χυμό απ τα 4 λεμόνια μαζί με τις φλούδες τους και τα αφήνουμε από 4 ώρες ως μια νύχτα. Εγώ τα άφησα όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα, αδειάζουμε το νερό ξεπλένουμε καλά τις φλούδες του καρπουζιού και τις βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
Με τα το 15 λεπτό κλείνουμε το μάτι κι αφήνουμε να σταθεί για 8ωρες..
Βάζουμε τότε το γλυκό μας να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι του. Θέλει 15 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά πάντα. Μόλις κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε τις βανίλιες το χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμενα βάζα.

Καλή επιτυχία!!!!

Προηγούμενο άρθροΤο Ανεπανάληπτο ”ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ” όπως δεν το έχετε ξαναφτιάξει
Επόμενο άρθροΟμελέτα “Ο κήπος στο πιάτο σου”