Κέικ Σοκολάτας

Είχα αλεύρι στην κουζίνα περίπου 2 φλιτζάνια. Τι μπορούσα να κάνω με 2 φλιτζάνια αλεύρι; κέικ; Ψωμί? Κεκάκι? , τότε βρήκα αυτήν την όμορφη συνταγή .
Προσωπικά, προτιμώ λιγότερη ζάχαρη, οπότε την επόμενη φορά θα το φτιάξω με πιθανότατα μισό φλιτζάνι αντί για ένα γεμάτο φλιτζάνι. Δεν ήθελα επικαλύψεις σοκολάτας οπότε ένα φρέσκο ​​φρούτο από πάνω είναι καλύτερα για μένα 😊

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (όχι μπέικιν πάουντερ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι κρύο νερό
6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° . Λιπάνετε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ.
Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα φλιτζάνι μέτρησης συνδυάστε νερό, λάδι, χυμό ή ξύδι και βανίλια.
Προσθέστε υγρά στο μπολ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που
εισάγεται στο κέντρο καθαρή.

ΠΗΓΗ: Serena Luciana Isaac

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα σε πολύ τραγανό φύλο
Επόμενο άρθροΤηγανιτά πιτάκια με γέμιση Μήλου