Είχα αλεύρι στην κουζίνα περίπου 2 φλιτζάνια. Τι μπορούσα να κάνω με 2 φλιτζάνια αλεύρι; κέικ; Ψωμί? Κεκάκι? , τότε βρήκα αυτήν την όμορφη συνταγή .
Προσωπικά, προτιμώ λιγότερη ζάχαρη, οπότε την επόμενη φορά θα το φτιάξω με πιθανότατα μισό φλιτζάνι αντί για ένα γεμάτο φλιτζάνι. Δεν ήθελα επικαλύψεις σοκολάτας οπότε ένα φρέσκο φρούτο από πάνω είναι καλύτερα για μένα 😊
Συστατικά:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (όχι μπέικιν πάουντερ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού ή αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° . Λιπάνετε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ.
Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα φλιτζάνι μέτρησης συνδυάστε νερό, λάδι, χυμό ή ξύδι και βανίλια.
Προσθέστε υγρά στο μπολ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που
εισάγεται στο κέντρο καθαρή.
ΠΗΓΗ: Serena Luciana Isaac