Κέικ Σοκολάτας 50 θερμίδων και έχει καταπληκτική Γεύση‼
Αυτό το Kέικ διαίτης φτιάχνεται με βρώμη και γιαούρτι και είναι απίστευτα απαλό και υγρό.
Δεν χρειάζεται μίξερ, απλά ανακατέψτε τα πάντα με το χέρι. 🥮🍒☕
Φόρμα για κέικ 20 εκ
Υλικά 🛒
80ml Αποβουτυρωμένο γάλα
180g γιαούρτι
60g Βρώμη, χτυπήστε μέχρι να γίνει ψιλό αλεύρι
100g Στέβια ή 150g Ζάχαρη
1 Αυγό
50g σκόνη κακάο
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Γκανάζ σοκολάτας/γιαουρτιού
75g Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το γάλα και μετά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά να πήξει πριν το περιχύσετε πάνω από το κέικ.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα και τη βανίλια με ένα σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το κακάο στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί καλά.
Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά μετά το αυγό και μετά τη βρώμη (ανακατέψτε τη βρώμη και τη μαγειρική σόδα πριν σε ένα μικρό μπολ).
Στρώνουμε τη βάση της φόρμας για κέικ-τσερκι με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με βούτυρο τα πλαϊνά.
Ρίχνουμε το κουρκούτι στη φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο στους 160C για 35 λεπτά. Αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν είναι έτοιμη, δεν θα βγει εντελώς καθαρή όπως σε ένα κανονικό κέικ.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε τη γκανάζ.
Μην βάζετε το κέικ στο ψυγείο, αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή Απόλαυση! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κέικ από μόνο του έχει 50 θερμίδες κομμένο σε 10 μερίδες αλλά με τη γκανάζ από πάνω θα ανέβει στις 80 θερμίδες.
Το κέικ είναι νόστιμο από μόνο του αλλά με τη γκανάζ το κάνει πιο θεϊκό! (ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ)
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen