Κέικ χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και καρύδα
Για φόρμα με διάμετρο 24 εκ. Εάν θέλετε το κέικ να είναι παχύτερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα με μικρότερη διάμετρο
Υλικά
100 g μαλακό βούτυρο
2 αυγά (μέγεθος L)
150 γραμ. Καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας. αλεύρι καλαμποκιού
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
20 g καρύδας
40 g μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη (εάν δεν έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη, μπορείτε επίσης να προσθέσετε
απλή μαύρη σοκολάτα)
Για την επάλειψη:
100 g μαύρης σοκολάτας
20 g βουτύρου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το Βούτυρο, αυγά και ζάχαρη να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτουμε τα αλεύρια, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Η σοκολάτα τρίβετε σε μικρά κομμάτια και προστίθεται στη ζύμη και αναμιγνύεται με μια σπάτουλα. Λιπάνετε την πλευρά της φόρμας με έναν αφαιρούμενο δακτύλιο και βάζετε χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε τη ζύμη.
Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να στεγνώσει.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο και βγάλτε το από το καλούπι. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρι.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο και απλώστε την πάνω από το κέικ. Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καλη Επιτυχία