Μηλόπιτα η τριφτη με Marzipan (αμυγδαλόπαστα) και μαρμελάδα Σύκο 

Υλικά:

6 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
2 κ.σ ζάχαρη
Κανέλα
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ζύμη:
1 αυγό
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πλάκα βούτυρο Βιτάμ η φρέσκο (250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Επιπλέον:
Marzipan μια μικρή συσκευασία
Μαρμελάδα σύκο η βερίκοκο

Πώς θα το κάνουμε:

Σε ένα μπολ μεγάλο ριχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και με ένα ξύλινο μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψυχούλα.
Σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι προσθέτουμε ένα μέρος (το περισσότερο) από το μείγμα να καλύψει το ταψί.


Προσθέτουμε το μείγμα των μηλων, από πάνω τρίβουμε το Marzipan, και προσθέτουμε κουταλιές από την μαρμελάδα.


Ρίχνουμε πάνω στο μείγμα τα υπόλοιπα τριματα. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ C να ψηθεί για 1 ώρα περίπου η μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε αφού κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου

ΠΗΓΗ: Eleni Martidou

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες στο τηγάνι…οι πιο νόστιμες και πιο μαλακές που έχω φάει
Επόμενο άρθροΤούρτα μήλου με κρέμα καμένης ζάχαρης…παλιά και νόστιμη συνταγή