Κέικ Rocher χωρίς ψήσιμο
Yλικά
Για τα στρώματα βάσης κέικ:
• 400 γρ. σαβουαγιάρ
• 250 ml γάλα
Για την κρέμα κέικ:
• 500 γρ. μασκαρπόνε
• 450 γρ. Nutella
• 500 ml φυτική σαντιγί
Για το ganache:
• 200 γραμμάρια ψιλοκομμένης σοκολάτας (είτε κουβερτούρα είτε κανονική)
• 150 ml μαγειρεμένη σαντιγί
• 200 γρ.ψιλοκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε και τη nutella και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν αυτά τα δύο υλικά.
Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μας μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το γάλα και βουτάμε ελαφρώς ένα ένα τα σαβουαγιάρ.
Τα στρώνουμε στη φόρμα 20Χ30 το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος.
Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα πολύ καλά να πάει παντού.
Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα έχουμε και αυτά βρέξει με το γάλα.
Συμπληρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε πάλι πολύ καλά να πάει παντού.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια.
Βάζουμε αυτό το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε πάρα πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.
Στολίζουμε με σοκολατάκια Fererro Rocher και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!
Θα σας ενθουσιάσει η γεύση του!!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!
Καλή επιτυχία