Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου

H Συνταγή είναι του chef Stratou Petrou

Υλικά

Για το Σιρόπι (Βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή του βρασμού)
340 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ Νερό

Για το Σάμαλι
460 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
200 βούτυρο αγελάδος και 50 γρ Φρέσκο
150 γρ Καρύδα
230 γρ Γάλα πλήρες
310 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
50 γρ Αμύγδαλα Λευκά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να το φτιάξουμε το αιγυπτιακό σάμαλι ρεκόρ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι και την καρύδα Και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε
Τέλος προσθέτουμε τα λιωμένα βούτυρα εγώ χρησιμοποίησα αγελαδινό και φρέσκο για ωραιότερη γεύση και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν σαμαλι.

Εχω βουτυρωσει ένα ταψάκι 23 εκατοστών τοποθετώ μέσα το μίγμα από το σάμαλι και απλώνω ομοιόμορφα ομοιόμορφα
Απλώνω ομοιόμορφα με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους άλα τα κομμάτια
Αφου εχουμε κόψει ομοιομορφα τοποθετούμε σε κάθε ένα κομμάτι ένα ολόκληρο αμύγδαλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 μέχρι να ροδοκοκκινίσει όλη η επιφάνειά του

Ετοιμο ψημένο το σάμαλι μας, έτσι όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που φτιάξαμε από την αρχή
Σιρόπι το έφτιαξα ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη το έβρασα για δύο λεπτά από τη στιγμή που βρασμού και το άφησα να κρυώσει εντελώς. Μπορείτε τωρα να το κόψετε και να σερβίρετε με μια μπαλα παγωτο καιμάκι

Καλή απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες κουνουπίδι…θα τις λατρέψετε
Επόμενο άρθροΝόστιμο Τυροκούλουρο, σε χρόνο μηδέν! Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ!