Η Μελιτζανοσαλάτα Caprese έχει όλες τις γεύσεις μιας παραδοσιακής σαλάτας caprese με τη γευστική προσθήκη μελιτζάνας. Απολαύστε το ως καλοκαιρινό συνοδευτικό ή ως νόστιμο ορεκτικό!
Υλικά 🛒
1 Μελιτζάνα μεγάλη
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Τοματίνια, μισά
2 μπάλες Mozzarella κομμένες σε φέτες
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βαλσάμικο σε γλάσο
Αλάτι πιπέρι
Μέθοδος:
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες.
Τις απλώνουμε και τις πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά, κάτι που βοηθά τη μελιτζάνα να μην απορροφήσει πολύ λάδι όταν τηγανίζετε.
Μόλις ξεκουραστούν, ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις με χαρτοπετσέτα.
Ζεσταίνουμε ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε τις μελιτζάνες από κάθε
πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα σερβιρίσματος να επικαλύπτονται ελαφρώς μεταξύ τους.
Από πάνω ρίχνουμε φέτες μοτσαρέλα, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φύλλα βασιλικού.
Αλατοπιπερώνουμε με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικο.
Καλή απόλαυση! 😊
Η Συνταγή/Φωτό είναι από το Lolly’s Kitchen