Κανελόνια με κιμά
Υλικά
Κανελόνια (πακέτο και μισό ),
750gr κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
μπεσαμέλ σάλτσα – έως 500 ml..
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
2 και 1/2 φλ γάλα φρέσκο ζεστό
αλάτι και πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ τριμμένη γραβιέρα
1 αυγό χτυπημένο
Για απο πανω
Τριμμένο κιτιρινο τυρί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά
(πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του). Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά.
Μπεσαμελ
Λειώνουμε το βούτυρο σε μιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλέυρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Γυρίζουμε το μείγμα συνεχώς με το σύρμα , μέχρι να κοχλάσει , να πήξει και να γίνει λεία , σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμς 1 χτυπημένο αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο και ψηλό ταψι ή πυρεξ ρίξτε τη σάλτσα κιμα στον πάτο.
Μετά μια σειρά κανελόνια, τα οποία γεμίζω ένα ένα με ένα πιρούνι ή μια κουταλιά κιμά
Ακολουθούμενη από με σάλτσα μπεσαμελ από πανω, μετα μια νέα σειρά κανελόνια τέλος με μια σάλτσα μπεσαμελ.
Τυλίγω το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Καλή Απόλαυση