Συστατικά
300 γρ αλεύρι γοχ
50 γρ Ζάχαρη
50 γρ Βούτυρο
1/2 ποτήρι Γάλα
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ξύσμα λεμονιού
50 γρ Ζάχαρη (για τη γέμιση)
Λάδι για τηγάνισμα
1 Αυγό
Παρασκευή
Ξεκινήστε την προετοιμασία βάζοντας το αλεύρι με τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα το αυγό και την ζάχαρη.
Ανακατέψτε τα πάντα και δημιουργήστε ένα ομοιογενές μείγμα που μπορείτε να το δουλέψετε με το χέρι.
Στη συνέχεια φτιάξτε μια μπάλα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., μόλις φουσκώσει, απλώστε τα άλλα 50 γρ ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Τυλίξτε τα πάντα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης πλευράς και έτσι δημιουργήστε έναν συμπαγή ρολό.
Κόβουμε σε πάχος περίπου ένα εκατοστό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα κουλουράκια και τηγανίζουμε, γυρίζοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά.
Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Κατά το μαγείρεμα η ζάχαρη θα καραμελώσει και θα γίνει γυαλιστερή.