Καρμποναρα με κρέμα γάλακτος
Συστατικά για 2 άτομα:
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
100 γραμμάρια μπέικον ή μπέικον
1/2 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
200 γραμμάρια ζυμαρικών που θέλετε
Εκτέλεση:
1.- Βάζουμε το μπέικον σε κύβους κομμένο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι ή τίποτα. Το ίδιο το μπέικον, που είναι πολύ λιπαρό, θα τα απελευθερώσει
2.- Μετά από δύο ή τρία λεπτά, όταν είναι τραγανό (προσέξτε να μην καεί) το αφαιρούμε και το διατηρούμε σε ένα πιάτο, προσπαθώντας να αφήσουμε το λίπος που μπορεί να έχει απελευθερωθεί στο τηγάνι
3.- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο, καθώς υπάρχει πιθανώς λίγο λίπος (αν νομίζετε ότι είναι αρκετό, μην προσθέσετε περισσότερο) και στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατα διαστήματα.
4.- Όταν το κρεμμύδι είναι σχεδόν έτοιμο, σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα και το τριμμένο τυρί, που μπορεί να είναι παρμεζάνα, ή ό, τι θέλετε. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή
φωτιά και ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην καεί
5.- Με όλα έτοιμα, στην κατσαρόλα της κρέμας και του τυριού προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλετε, για να τον εμπλουτίσετε περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας ζωμό μαγειρέματος ζυμαρικών, που θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη σάλτσα. Διορθώστε το αλάτι
6.- Σερβίρετε τα ζυμαρικά που έχετε επιλέξει, ήδη μαγειρεμένα, σε ένα πιάτο. Από πάνω βάζουμε μερικές κουταλιές της σάλτσας καρμπονάρα με κρέμα. Τέλος τελειώνουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι
Αυτή η σάλτσα καρμποναρά με κρέμα γάλακτος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη με το αυγό.
Είναι πολύ νόστιμη!
ΠΗΓΗ: https://www.cocinacaserayfacil.net/