Υλικά
235 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας
Η τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού
80 γραμμάρια σουλτανίνας
2 ml ρακι
90 γρ ζάχαρη
2 αυγά
150 ml γάλα
Ζάχαρη άχνη για να τα πασπαλίσουμε αφού τα τηγανίσουμε
400 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τα αυγά σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, στύβουμε τις μουλιασμένες σταφίδες και προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την ρακι, ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο μέσα.
Τους γυρναω 3 φορες βοηθώντας με δύο κουτάλια ,μην ανεβάζετε πολύ τη φλόγα αλλιώς θα ψηθούν έξω και θα παραμείνουν ωμοι μέσα ❤️