Αυτή η συνταγή για Καρυδόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς όλα τα υλικά μετρώνται με το ίδιο ποτήρι (250ml).
Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, γευστικό κέικ με πλούσια γεύση από τα καρύδια και ένα ωραίο σιρόπι για να την κάνει ζουμερή.

Υλικά:

6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
1 βανίλια
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1/2 λεμόνι, ο χυμός του

Εκτέλεση:

Κέικ:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και μεσαία σχάρα.
Λαδώστε ένα ταψί ή πυρέξ 28 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα να μην ξεφουσκωσει το μιγμα ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν την βάλετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσετε.

Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι για 4 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Σιροπίασμα:

Ρίξτε το καυτο σιρόπι σιγά σιγά πάνω στο κρύο κέικ, αφήνοντάς το να απορροφηθεί.
Διακοσμήστε το κέικ με καρύδια, αν θέλετε.

Προτείνουμε:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο κέικ, όπως σταφίδες.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση καρυδιού, μπορείτε να καβουρδίσετε τα καρύδια πριν τα ψιλοκόψετε.
Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με σαντιγί, γιαούρτι ή παγωτό.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας  Τζένης Τσανακτσιδου  και η εκτέλεση της κας Geri Dako

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !

Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !

Η Συνταγή είναι της κας Kiki Kyriaki από της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Υλικά

7 αυγα
300 γρ κοπανισμένα καρύδια
200 γρ ζαχαρη
50 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ αλευρι γοχ
1 φακ μπεικιν
2 φακ βανιλλιες
3 κ σ κακαο σε σκονη
Ενάμιση κ γλ κανέλλα
Ενα τεταρτο κ γλ γαρυφαλλο
Ενα τεταρτο κ γλ μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι
500 γρ ζαχαρη
500 γρ νερο
Φλουδα απο λεμονι
2 κσ κονιάκ
1 μικρο κομματακι βουτυρο

για την κρέμα
6 κροκοι απο αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 λιτρο γαλα
100 γρκορν φλαουρ
100 γρ βουτυρο αγελαδινο
2 βανιλλιες

Εκτέλεση

Χτυπαμε με το μιξερ χειρος πρωτα τα αυγα (σε θερμοκρασία δωματιου))με τη ζαχαρη κ τις βανιλλιες…..κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα…στο τελος αφηνω τα καρυδια κ τα ανακατευω με το συρμα χειρος..
Σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 με αερα ψηνω για 45′ (αναλογα το φουρνο παντα)
Ταψί 30×40 βουτυρωμένο
Την αφηνω να κρυωσει καλα

κ ετοιμαζω το σιροπι

Βλαζω όλα υλικά μαζί και αφήν να βρασουν για 10 λεπτά, αποσυρω απο τη φωτια …κ το ριχνω πανω στην κρυα καρυδοπιτα…
Αφηνω στην ακρη να κρυωσει..

κ ετοιμάζωτην κρέμα ….
Ανακατευω με το συρμα χειρος στο γαλα τους κροκους….ριχνω το κορν φλαουρ…..στη συνεχεια ριχνω κ τη ζαχαρη…ανακατευω πολυ καλα…βαζω το κατσαρολακι στη φωτια …ριχνω τις βανιλλιες κ ανακατευω συνεχως…στο τελος ριχνω το βουτυρο κ ανακατευω πολυ πολυ καλα εως να δεσει η κρεμα….
Την ριχνω πανω στην σιροπιασμενη καρυδοπιτα κ βαζω πανω μια μεμβρανη οπως ειναι ζεστη η κρεμα(για να μην πιασει πέτσα)………..αφηνω να κρυωσει……κ …πασπαλιζω με τριμμενα καρυδια…..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα με πιπεριά 💞
Επόμενο άρθροBlack Forest μία δροσερη εκδοχή